18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,965 $

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják a csepregi kisfiú szüleit

A két és fél éves gyermek tüdőgyulladásban halt meg, a gyanú szerint azonban szülei hónapokon át tudatosan elhanyagolták, és orvoshoz sem vitték, amikor megbetegedett.

Fotó: Pixabay
Bűnügy

Czinder Tímea

Szerkesztő

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, február 8-án bejelentés érkezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy csepregi házban elhunyt egy két és fél éves kisfiú. A gyermek halálát az éjszakai műszakból hazatérő apa észlelte, aki ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg.

A rendőrség már akkor is idegenkezűséget gyanított, amit a boncolás igazolt is, márciusban pedig egy férfit és egy nőt hallgattak ki gondatlanságból elkövetett emberölés vétség és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Bár az öt gyermekét nevelő házaspár a szomszédok szerint rendezetten élt, úgy tűnik, sokkal súlyosabb bűncselekményt követtek el, mint azt korábban sejteni lehetett; Fejes Péter ügyész az RTL Híradónak elmondta, változott a megalapozott gyanú, most már különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik a nyomozás.

„A gyermek ápolását és gondozását tartósan és tudatosan elmulasztották, elhanyagolták, és ez a gyermek általuk is előre látható és kívánt halálához vezetett, rendkívüli fájdalmat és szenvedést, gyötrelmet okozva”

– fogalmazott az ügyész.

A gyanú szerint a szülők hónapokon át hagyták szenvedni a két és fél éves gyermeket, rendszeresen ütötték a fejét, pelenkában altatták a hideg padlón, sokszor nem adtak neki enni, és orvoshoz sem vitték, amikor legyengült; a kisfiú végül tüdőgyulladásban hunyt el.

A nyomozás szerint a szülők a többi gyermekről sem gondoskodtak, őket februárban vette pártfogásába a gyámhatóság.

A szülőket csütörtökön egy hónapra letartóztatták; először a várandós anyát, majd az apát vezették rendőri kísérettel, bilincsben a bíróságra. Az apa részben beismerte bűnösségét, és elfogadta a letartóztatást, az anya azonban fellebbezett a letartóztatás ellen, bár elismerte bűnösségét.