Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,00 Ft
Euró
392,78 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
63,734 $

A Mi Hazánk szerint a teljes magyar lakosság kaphatna olcsó paksi áramot

A Mi Hazánk azon a véleményen van, hogy a magyar lakosság olcsó paksi áramot is kaphatna.

...svg content...Fotó: Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Mi Hazánk szerint a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal, ez a megoldás az energiaválságra – mondta Toroczkai László, a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: minden, Oroszországgal szembeni szankciót elutasítanak, támogatják, hogy érkezzen onnan Magyarországra gáz, és szorgalmazzák, hogy ezt semmilyen uniós elosztási mechanizmusban „ne adjuk oda Németországnak, amely elrontotta, rossz politikai döntésekkel tönkretette a saját energiapolitikai helyzetét”. Soron kívül Orbán Viktor a gigabírságról: annak a fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni

Toroczkai László közölte, hogy országszerte demonstrációkba kezdenek, ha a kormány augusztus végéig nem kezdi meg pártja javaslatai alapján a válság kezelését. Nagyon nagy az elégedetlenség, és azt is látjuk, hogy egyelőre a kormány nem akar változtatni azon az álláspontján, hogy a mesterségesen, politikai döntések által előidézett gazdasági krízis árát a magyar lakosággal akarja megfizettetni – fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, konkrét célok elérése érdekében tiltakoznak, nem felforgatni, „zavarogni” akarnak.

A miniszterelnökhöz csütörtökön, levélben eljuttatandó javaslataik között említette Toroczkai László a technológiai cégekre kivetendő „digitális adó” bevezetését, mondván, ezek a vállalatok „mindig valamilyen módon kikerülik az adófizetést”, de közlése szerint különadót vetnének ki a kaszinókra, a nemzetközi ételfutár-cégekre és a száz leggazdagabb magyarra is.

(MTI)

Júliusban már bruttó 636 700 forint volt az átlagkereset Magyarországon

Ez pedig összességében 13,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Kormányszóvivő az önkéntesek regisztrációjáról: nálunk az aljegyző kijött egy papírral

Vitályos Eszter az Árvízinfón úgy fogalmazott, azokról „nagyon nehéz bármiféle regisztrációt vezetni, akik megjelennek a gáton egy lapáttal a kezükben, de sehol nem jelentkeznek be”.