Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,84 Ft
Euró
385,41 Ft
Font
449,04 Ft
Bitcoin
65,859 $

Oroszország terrorszervezetnek minősítette az ukrán Azov-ezredet

Az orosz állami propaganda többször is a második világháborús nácikhoz hasonlította az egység katonáit, miközben arra hivatkozott, hogy Ukrajnát „fasiszták” irányítják.

...svg content...Fotó: Az Ukrán Nemzeti Gárda nevű fegyveres alakulat Azov zászlóaljának tagjai tüzérségi hadgyakorlaton vesznek részt a délkelet-ukrajnai Mariupol városhoz közeli Urzuf falunál 2017. augusztus 3-án, az ukrajnai oroszbarát szakadárok elleni harcaik idején. (MTI/EPA/Volodimir Petrov)
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A legfrissebb jelentésekből kiderül, miszerint az orosz legfelsőbb bíróság terrorszervezetnek minősítette a szélsőjobboldali Azov-ezredet, amely az egyik legjelentősebb ukrán fegyveres alakulatnak számít, jelenleg pedig Kelet-Ukrajnában harcol Oroszország ellen.

A becslések szerint 900 tagja van, többségében ultranacionalisták, korábban pedig Mariupolban állomásoztak, azonban Moszkva sokukat foglyul ejtette, miután a város közel három hónapos ostrom után elesett. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Eközben az orosz állami propaganda rendszeresen hivatkozik az Azovra, amikor állításait akarja alátámasztani, miszerint Ukrajnát „fasiszták” irányítják, az egység katonáit pedig többször is a második világháborús nácikhoz hasonlította – írta a Sky News.

Oroszország nézeteit vallja az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság, amelynek tisztviselői májusban közölték, az elfogott Azov-ezred harcosai a köztársaság törvényei alapján halálbüntetésre számíthatnak.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.

Sztankovics magyarázata Lisztes furcsa lecserélésére a Magyar Kupa döntőjében

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics többek között arra is magyarázatot adott, miért cserélte le olyan hamar Lisztes Krisztánt a Magyar Kupa döntőjében.

Válogatás nélkül késelt embereket egy férfi Svájcban a nyílt utcán

Ezúttal Svájcban történt késes támadás, aminek következtében többen megsérültek, akiket jelenleg kórházban ápolnak.