Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Ukrajna további négy HIMARS rakéta-sorozatvetőt kapott

Az ukrán védelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy az ukrán erők megkapták az újabb fegyverszállítmányt, melyben négy darab HIMARS lapult.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/United States Marine Corps/Cpl Lauren Whitney
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Olekszij Reznyikov, Ukrajna védelmi minisztere hétfőn jelentette be, hogy Ukrajna ismét kapott amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvetőket, ezúttal négy darabot.

A Twitteren közzétett bejegyzésében az ukrán védelmi miniszter azt írta, nagyon hálás az ukrán erőket segítő fegyverszállítmányért. A HIMARS rakéta-sorozatvető rendkívül hatékony az orosz-ukrán háborúban, s noha eddig nem hozott komolyabb fordulatot a háború menetében, szemmel láthatóan jelentősen javult az ukrán erők harci teljesítménye, mióta az amerikai gyártmányú fegyvert használják. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A HIMARS olyan hatékonynak tűnik, hogy Lettország is felfigyelt rá, s ahogy arról korábban is beszámoltunk, a lett védelmi minisztérium már érdeklődött annak kapcsán a Pentagonnál, hogy vásárolhatnak-e a rakéta-sorozatvetőből.

Az amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvető nagyobb hatótávolsággal rendelkezik és pontosabb, mint az ukrán erők által használt szovjet gyártmányú tüzérségi fegyverek, így az ukrán erők akár olyan célpontokat is megsemmisíthetnek, melyek korábban elérhetetlenek voltak számukra.

Az iráni elnök helikoptere kényszerleszállást hajtott végre és eltűnt

A fedélzeten tartózkodott az iráni elnök mellett a külügyminiszter is.