Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,700 $

NYUSZET: a kormány később vezesse be a rezsiemelést

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa arra szólította fel a kormányt, hogy ne augusztus 1-jével, hanem október 1-jével vezessék be a rezsiemelést.

...svg content...Fotó: Unsplash/Danie Franco
Gazdaság
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A NYUSZET egy közleményben szólította fel a kormányt, hogy ne augusztus 1-jével, hanem október 1-jével vezessék be a rezsiemelést, mondván, a kompenzációs eszközöket is úgy kell meghatározni, hogy azok ne a fogyasztást, hanem rászorultsági alapon a fogyasztót támogassák.

Közleményükben rámutattak, Magyarországon jelenleg mintegy 4 millió háztartás van, ám fogyasztási helyből 5,6 millió: mivel utóbbiban szerepelnek nyaralók, irodák és orvosi rendelők is, ahol az energiafogyasztás jelentősen kisebb, mint a családoknál, a NYUSZET azt javasolja, hogy ne a fogyasztási helyek, hanem az egyes háztartások fogyasztásának átlagát vegyék alapul a számításoknál. Soron kívül A királyi család biztonsági főnöke már Diana hercegnő halála előtt szólt

A szervezet követeli továbbá, hogy a kormány egy energetikai szakemberek bevonásával készített, hosszú távon is alkalmazható árrendszert alakítson ki, valamint hozzon létre egy olyan szociális ellátási formát, mellyel biztosítottá válik a lakhatáshoz való alapvető állampolgári jog.

Az ATV azt írja, a NYUSZET szerint a családokat oly módon kell támogatni, hogy a kormány figyelembe veszi az egyháztartásban élők létszámát, valamint jövedelmét, ugyanis nem csupán a gázzal, vagy villannyal fűtő családok szorulnak segítségre, rámutatva, hogy nagyon sok alacsonyabb jövedelmű család, illetve az idősek a mai napig fával, vagy szénnel fűtenek.

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.

Donald Trump szerint már nincs idő vitázni, ezért nem kerül sor az újabb elnökjelölti vitára

Az amerikai elnökválasztási kampány újabb fordulatot vett, amikor Donald Trump volt elnök elutasította a Kamala Harris alelnökkel való második vita lehetőségét.