Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,082 $

Molnár Enikő „ámokfutása” vezethet a Jobbik újabb pártszakadásához

Jakab Péter kabinetfőnökét kizárná a vezetőség a pártból, akik remélik, hogy a korábbi elnök követi. 

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Jobbik pártvezetésének elege lett Molnár Enikő ügyeskedéséből, a pár hete írt belső levele volt az utolsó csepp a pohárban. Úgy döntöttek, kizárnák, és remélik, hogy Jakab Péter legfőbb bizalmasát a korábbi pártelnök is követi fogja – a Magyar Nemzet értesülései szerint így érnék el, hogy Jakab önként távozzon. 

Gyöngyösi Márton az elnökké választása kitűzte, hogy békét teremt a pártban, majd szinte azonnal felszólította Jakab Pétert, hogy mondjon le a frakcióvezetői tisztségről. Molnár Enikő arról írt a belső levelében, hogy Jakab nem hajlandó önként lemondani,  Lukács László pedig, aki Jakab helyére pályázott, elkezdte maga mellé állítani a frakciótagokat, sikerült is megnyernie a Brenner Kolomant, Z. Kárpát Dánielt, Bencze Jánost, Balassa Pétert, Sas Zoltánt, Varga Ferencet, Végh Noémit és Szabó Hajnalkát. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Jakab végül lemondott, azóta pedig teljesen tudatosan kerüli, hogy a párt logóját használja, helyette egy szlogent választott: „Maradok a nép pártján”. Valószínű, hogy egy új párt építésébe kezd, és egy régi-új Facebook-oldalt is kreált A nép pártján elnevezéssel – amely oldal eredetileg a Jobbikhoz köthető Zöld Válasz Egyesületé volt, melynek korábban Molnár Enikő is tagja volt, és ő volt az oldal kezelője is.

„Molnár Enikő nem bírja elviselni azt a helyzetet, hogy Jakab Péter személyére a frakcióvezetői posztban sem tartanak igényt, ezért Molnár Enikő ámokfutásba kezdett” – mondta Potocskáné Kőrösi Anita a Mediaworks Hírcentrumának azután, hogy nyilvánosságra került Molnár belső levele. 

Hozzátette, hogy „az elkövetkezendő napokban, hetekben nyilván látni fogjuk, hogy mi fog történni, de én egyértelműen politikai karaktergyilkosságnak és törés-zúzásnak értékelem, amit Jakab Péter legfőbb bizalmasa és tanácsadója végez a háttérben”.  

Az elmondottaknak akár ahhoz is elégnek kell lenniük, hogy etikai eljárást indítsanak Molnár Enikő ellen, akit így egyszerűen zárathatnak ki a pártból. A Magyar Nemzet információi szerint, tekintettel a belső feszültségekre és arra, milyen veszélyt jelenthet még Molnár ámokfutása, Jakab legfőbb tanácsadójának mennie kell a Jobbikból, majd sokak reménye szerint Jakab is követi bizalmasát.

51-re emelkedett az iráni szénbányában történt robbanás áldozatainak száma

Metángáz robbanás okozta a balesetet az ország keleti részén.

Bármennyiszer újrahasznosítható műanyag? Amerikai kutatók megoldást találhattak rá

A műanyaghulladékok újrahasznosítása nagyon fontos a környezetvédelem szempontjából, de a legtöbb műanyagot csupán néhányszor lehet ismételten feldolgozni. A hírek szerint ez a jövőben megváltozhat.