Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,64 Ft
Font
450,82 Ft
Bitcoin
61,114 $

„Az első gabonát szállító hajó hétfőn reggel hagyhatja el az ukrán kikötőt”

Az egyik orosz állami hírügynökség a török elnök szóvivőjét idézve jelentett arról, hogy hétfőn megkezdődhet az ukrán gabona szállítása az ukrán kikötőkből.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen gabonát rakodnak a Polarnet teherhajóra az odesszai kikötõben 2022. július 29-én, az Ukrajna elleni orosz háború idején. Július 22-én az orosz és az ukrán fél megállapodott az ukrán gabona exportjának biztosításáról, vagyis "biztonságos folyosók" létrehozásáról, amelyekkel lehetõvé teszikk a gabonát szállító kereskedelmi hajók közlekedését a Fekete-tengeren. Moszkva és Kijev kötelezettséget vállalt, hogy nem támad ezekre a hajókra. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz állami TASS hírügynökség a török elnök szóvivőjére hivatkozva vasárnapi jelentésében azt írja, augusztus 1-jén, vagyis hétfőn megkezdődhet az ukrán gabona exportja az ukrán kikötőkből.

Ibrahim Kalin, a török elnök szóvivője vasárnap kijelentette, „az első gabonát szállító hajó hétfőn reggel hagyhatja el az ukrán kikötőt”, s elmondása szerint az első hajók már készen állnak az indulásra. Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

Kalin hozzátette, „egy-két apró probléma” még megoldásra vár, ám közlése szerint ha ezeket a problémákat sikerül megoldani még vasárnap estig, úgy reggel már el is indulhatnak útjukra.

A CNN törökországi csatornája szerint az első ukrán gabonát szállító konvoj 16 teherhajóból áll majd, melyek a tervek szerint augusztus 3-án érik el a török felségvizeket, a hajókonvojt pedig drónokkal fogják követni, a török hatóságok pedig műholdak segítségével követik majd az ukrán gabonát szállító hajók útját.

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.

Részeg, piros lámpákon át száguldó motorost fogtak a rendőrök Óbudán

64 büntetőpontot motorozott össze az a motoros, akit végül Óbuda rendőrei kapcsoltak le, szerencsére még időben.

Ezzel a góllal nyert a Debrecen a Videoton ellen (videó)

Egyetlen gól döntött a Debrecen-Videoton NB1-es bajnokin, aminek a végén a Fehérváriak nulla ponttal távoztak.