Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,45 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
59,534 $

Ukrajna orosz lőszerraktárat pusztított el Herszonban, folytatják a támadásokat

A helyi tanács elnökhelyettese szerint „nincs más mód arra, hogy felszabadítsák a népüket”, ezért folytatniuk kell az ellenséggel szembeni csapásokat.

Fotó: Ukrán katonák amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyúval lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Harkov térségében 2022. július 28-án. MTI/EPA/Szergej Kozlov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ukrán tisztviselők jelentése szerint egy orosz lőszerraktárat semmisítettek meg a déli Herszon régióban, a Telegramon közzétett videók és képek pedig arról tanúskodnak, hogy nagy erejű robbanás lehetett a délkeletre fekvő Brylivka térségében.

Szerhij Hlan, a herszoni közigazgatás tanácsadója pénteken jelentette be a Facebookon, miszerint a megszállók egyik fontos logisztikai csomópontja, a brylivkai vasútállomás, valamint az ott tárolt felszerelések és lőszerek is megsemmisültek. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Véleménye szerint az olajraktárat is találat érhette, ugyanis a műholdfelvételeken egy üzemanyagtároló látható a vasútállomos közvetlen közelében, az emberek pedig hangos robbanásokról és detonációról számoltak be.

Jurij Szobolevszkij, a Herszon megyei tanács elnökhelyettese arra kérte az ideiglenesen megszállt területeken tartózkodókat, hogy ha bármilyen okból nem tudtak evakuálni, tartózkodjanak minél távolabb a katonai infrastruktúrától és a telepítési helyektől.

A CNN beszámolójából kiderül, hogy a tisztviselő hangsúlyozta, miszerint az ukrán fegyveres erők folytatni fogják az oroszok által megszállt régiók elleni támadásokat, mert „nincs más lehetőség arra, hogy felszabadítsák Ukrajna népét”.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában tett fontos bejelentést az üzemanyagárakról.