Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Hétvégi vásárlás helyett egy késsel hadonászó férfit fegyverzett le egy magyar rendőr

Nem éppen úgy alakult a hétvégi vásárlás a szolgálaton kívüli rendőr számára, mint azt elképzelte, de jókor volt jó időben.

...svg content...Fotó: Facebook/BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint Vácz Vilmos r. törzsőrmester egy pesterzsébeti bevásárlóközpont előtt hajtotta végre az akciót még július 24-én este, amikor vásárolni ment az áruházba.

Nem sokkal azután, hogy megérkezett a parkolóhoz, észrevette, hogy az egyik csomagküldő pontnál két férfi vitázik egymással. Ekkor egyikük kést rántott, és tette egy szúrómozdulatot a másik felé. A szúrást ugyan nem vitte be, a rendőrnek azonnal cselekednie kellett, és így is tett, amiről ő maga beszélt.

„Szolgálatba helyeztem magam, és felszólítottam a férfit, hogy dobja el a kést. Ekkor meglepődött, felém fordult és leengedte maga mellé az eszközt, de még mindig ott tartotta a kezében.” – mondta a járőrvezető.

A rendőr ekkor ismét arra utasított a támadót, hogy dobja el a kést, amit végül, ha nagy nehezen is, megtett. Többször kellett rákiabálnia a támadóra, hogy felhagyjon az erőszakos és veszélyes magatartásával.

„Többször is kiabáltam neki, mire végre a felszólításomnak eleget tett és a járdaszegély mellé dobta a körülbelül 10 centiméteres pengehosszúságú kését. Mikor már biztonságos távolságban volt a késtől, elfogtam és szóltam a kerületi kollégáknak.”

A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei előállították a férfit, majd a nyomozók a 49 éves M. Csabát súlyos testi sértés kísérlet bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfivel szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – olvasható a bejegyzésben.