Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Gyurcsányék bocsánatkérést várnak Orbán Viktortól, betelt náluk a pohár

Ismét betelt a pohár Gyurcsány Ferencéknél, bocsánatkérést vár a DK Orbán Viktor miniszterelnöktől.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján, 2022. június 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy azonnal kérjen bocsánatot a „rezsipánik miatt kigúnyolt” magyaroktól.

Arató Gergely pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő a Kossuth rádióban „azt a tanácsot adta az országnak a rezsiemeléssel kapcsolatban, hogy mindenki keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni a rezsit”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az ellenzéki politikus azt állította, hogy a miniszterelnök előbb megduplázta az áram, hétszeresére emelte a gáz árát, „és most azt mondja, hogy mindenki keressen annyi pénzt, hogy ezt ki tudja fizetni”.

A kormányfő nyilatkozata biztos jele annak, hogy végleg elvesztette a kapcsolatát a magyar valósággal – jelentette ki Arató Gergely. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök a „milliárdosok kíméletlenségével élcelődik a rezsiemeléstől rettegő magyarokon” – tette hozzá.

(MTI)