Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Nem egyszerű az egészségügyi dolgozók élete: egy nap alatt két támadás

Az egyik esetben egy fiatal bántalmazott egy ápolót, a másik esetben pedig egy beteg fenyegetett meg egy mentőst.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nem egyszerű az egészségügyi dolgozók élete, így a kórházban dolgozók és a mentősök is napról napra kénytelen átélni rendkívül kellemetlen pillanatokat munkájuk közben. A police.hu oldalon pedig két, egészségügyi dolgozók elleni támadásról számoltak be, az egyik esetben egy ápolót támadtak meg, a másikban pedig egy mentőst fenyegetett meg egy beteg.

Két cseh állampolgárt vittek be a mentők július 27-én 20 óra körül a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták. Egy egészségügyi dolgozó, aki éppen az egyik osztályról jött kifelé, irányába a cseh férfi határozott léptekkel elindult. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Még az ajtóban álló ápolót, – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütött, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a 18 éves támadót. Az időközben értesített rendőrök a cseh állampolgárt elfogták és a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók az elkövetőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ugyanezen a napon este a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt fogyasztott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre. Az elkövető először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök, a gyógyszermérgezést kapott személyt az orvosi ellátását követően őrizetbe vették. Ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.