Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Szentkirályi Alexandra: nem könnyű most, de bizalommal és összefogással minden akadályt képesek vagyunk leküzdeni

A kormányszóvivő buzdító bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, melyben összefogásra szólította fel a lakosságot.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben összefoglalta az elmúlt év kihívásait, valamint értékelte a mögöttünk, és az előttünk álló nehéz időszakot is.

A kormányszóvivő írását változtatás nélkül közöljük. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

„A történelem során mi, magyarok számtalanszor bebizonyítottuk, hogy együtt minden nehézséget képesek vagyunk leküzdeni. Kihívásokból pedig ebben az évtizedben sem lesz hiány. Amikor próbára tett minket a koronavírus-világjárvány, az egész nemzet összefogott és a járvány elleni küzdelem mellett megvédtük a munkahelyeket, a családok megélhetését. Amikor pedig végre fellélegezhettünk volna, megtörtént, amire senki sem számított: Európában háború tört ki.

Mi, magyarok ismét összefogtunk és segítettünk, a mai napig segítjük a háború elől menekülő embereket. Habár a mi életünk sem problémamentes, hiszen Ukrajnával szomszédos országként hazánkat folyamatosan fenyegeti a háború fizikai közelsége, valamint a háború okozta inflációs környezet és az Oroszország ellen bevezetett, hibás szankciós politika közvetlenül hat az életünkre, mégsem szabad félnünk.

Az elmúlt tizenkét évben bebizonyosodott, hogy a nemzeti öntudatunk, az egymásba vetett bizalmunk és az összefogásra való képességünk olyan erőt jelent, amely minden akadály leküzdésére képessé tesz minket. Nem túlzás tehát azt tűzni célul magunk elé, hogy az elmúlt évtizedben szerzett gazdasági eredményeinket megőrizzük, sőt, saját nemzeti érdekeinket szem előtt tartva és nem engedve a külső nyomásnak, 2030-ra a mostaninál is erősebben kerüljünk ki ebből az évtizedből.”