Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Szentkirályi Alexandra egy nagyon fontos adatra hívta fel a figyelmet

A kormányszóvivő a gáztározókról és az összetartásról is beszélt. 

Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács ülése után a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. A kormányszóvivõ közölte, hogy március 8-án reggelig 178 894 ember érkezett Magyarországra Ukrajna felõl az öt határátkelõhely valamelyikén. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy nem elég azt megfigyelni, hogy mennyire vannak feltöltve egyes országok gáztározói, azt is látni kell, hogy mennyi van belőlük.  

„Amikor arról olvashatunk, hogy egyes EU-s tagállamok a gáztározóikat már 70-80-90 százalékos szintre feltöltötték, akkor érdemes figyelembe venni, hogy mekkora a gáztározóik kapacitása, illetve, hogy mekkora a felhasználói igényük, a fogyasztás, hány százalékát teszi ki a tárolói kapacitás. A térképen jól látszik, hogy Magyarország (67,2 TWh) régiós összehasonlításban is sokkal nagyobb gáztározói kapacitással rendelkezik, mint például a nálunk nagyobb Lengyelország (35,8 TWh) vagy Románia (33,0 TWh)” – írja.   Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Magyarország földgáz-tárolóinak a töltöttségi szintje, az éves fogyasztásunkhoz képest 28,5 százalékon van, míg az európai 18 alatt” – tette hozzá.  

Egy későbbi bejegyzésében pedig arra emlékeztetett, hogy mi az, mire a leginkább szükségünk van ebben a helyzetben: 

„Egy ország nemcsak intézményekből, utakból, épületekből áll, hanem emberi sorsokból, közös hagyományokból, történetekből. A mi legnagyobb erősségünk az összetartás. Nincs olyan válság, amelyen az elmúlt 1000 évben nem tudtunk volna együtt, közösen felülkerekedni” – osztotta meg. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.