Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

Nem lépnek pályára a rögbisek, ha csapatuknál marad a szivárványszínű mez

Hét játékos is jelezte, hogy bojkottálják a következő mérkőzést, ha így kell játszaniuk. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Manly Warringah Sea Eagles csapata nehéz helyzetbe került, miután hét játékosuk is jelezte, hogy nem hajlandók pályára lépni a következő mérkőzésen az Ausztrál Nemzeti Rögbi Ligában (NRL) a Sydney Roosters ellen. 

Mindennek az oka pedig az, hogy a csapat mezében szivárványszínű csíkok vannak, a játékosok viszont úgy döntöttek, hogy ők nem állnak ki az LMBTQ-lobbi mellett.  Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Ők lennének az első profi rögbicsapat, akik népszerűsítik az LMBTQ-t a sportban, azonban a játékosok nehezményezik, hogy velük egyáltalán nem konzultáltak, és néhányan vallási és kulturális okokból kifogásolják ezt a lépést – írja a 24.hu

A klub elnézést kért a kialakult helyzetért, Des Hasler edző szerint a vezetés nem gondolta át a lépést, hibázott, és mindenki rosszul járt, mindemellett azonban keddi sajtótájékoztatóján bocsánatot kért az LMBTQ-közösségtől és az érintettektől.

Az interneten a tolerancia és az elfogadás jegyében számos kommentelő értetlenségét fejezte ki, hogy vannak olyanok, akinek más véleménye van, és képmutatással vádolták a csapatot, rámutatva, hogy az együttest egy sörfőzde és egy fogadóiroda szponzorálja.

Mindemellett felrótták a játékosoknak, hogy bojkottálják a szivárványszínt, de amikor csapattársukat bármilyen, erkölcsileg elítélendő magatartással vádolják, akkor sohasem ítélik el.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.