Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Német védelmi miniszter: Ukrajna még több nehézfegyvert kapott Németországtól

Christine Lambrecht német védelmi miniszter kedden jelentette be, hogy Németország még több nehézfegyvert szállított le Ukrajnának.

...svg content...Fotó: MTI/EPA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Christine Lambrecht német védelmi miniszter kedden közölte, hogy Németország újabb nehézfegyver-szállítmányt biztosított az ukrán erőknek, majd részleteiben is megosztotta, hogy mit tartalmazott a csomag:

  • három darab MARS2 típusú sorozatvetőt;
  • öt darab Gepard önjáró légvédelmi gépágyút;
  • valamint három darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot.

Úgy fogalmazott, a korábban beígért MARS2 típusú sorozatvetőket, valamint a három darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot már leszállították, betartva ezzel az Ukrajnának tett ígéretüket. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Andrij Jermak, az ukrán elnök vezérkari főnöke a német védelmi miniszter közlése után bejelentette, hogy átvették a Németország által küldött fegyvereket, s közölte, hogy aokat rövidesen be is fogják vetni a fronton. A Telegramon közzétett üzenetében Jermak kijelentette, „az oroszok kapni fogják a tüzet”.

Lambrecht azt is elárulta, hogy Németország felgyorsítja az ukrán erőknek szánt fegyverszállítmányok eljuttatását Ukrajnába, hozzátéve, hogy összesen 30 Gepard önjáró légvédelmi gépágyút biztosítanak majd az ukrán erőknek, a hozzá való 60 ezer lőszerrel együtt.

A CNN beszámolója szerint az ukrán erők összesen 10 darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot kapnak majd Németországtól, valamint egy Cobra típusú tüzérségi nyomkövető radart is biztosítanak Ukrajnának, melynek szállítása várhatóan szeptemberben fog megtörténni. A német védelmi miniszter megjegyezte, a szerződést már aláírták a felek, s most kezdődik az ukrán katonák kiképzése a „rendkívül összetett rendszer” használatára.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.