Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Gyurcsány Ferenc arra készül, hogy Orbán után „visszatérjünk a történelem főutcájára”

Gyurcsány Ferenc egyértelműen baloldali fordulatban reménykedik, miután Orbán Viktor ősszel megbukik. 

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetõje (k) napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc először csak annyit mondott: „készülünk”, azonban teljesen egyértelmű, ha korábban nem lett volna az, a megszólalásai azzá tették, hogy arra készül, átvegye, átvegyék a kormányrudat Orbán Viktortól. 

Ő is, és a többi ellenzéki pártvezető is őszre vizionálja Orbán Viktor bukását, de a korábbi KISZ-es politikus magához ragadja a jogot és a feladatot, hogy lerövidítse azt, amit az idő magától is megoldana. 

„Az idő magától is megoldaná, a mi dolgunk, hogy lerövidítsük az időt. A politikai girbe-gurba tévútjai idővel kiegyenesednek. A történelem útjába simulnak vissza. Éles kanyarral, vagy simább csatlakozással. Németországgal az előbbi történt 1945 után, Spanyolországgal inkább az utóbbi Franco utolsó éveiben, majd halálát követően” – így ír a közösségi oldalán.   

Majd kijelenti: „Magyarország is visszatér a történelem főútjára. Orbán ellenében, Orbán nélkül. Mert végső soron a történelem diktálja az utat, nem a politikus. A politikus eszköze az idő. Gyorsíthatja, vagy lassíthatja a történelmi utat. De csak időlegesen zökkentheti ki. A szekér az út vájatában marad.” 

Az idő visszabillenését a rendszerváltás hozza el. És mi leszünk a rendszerváltók. Magyarország, a hazánk, okos, nyugodt vidék lesz. Egymásra is vigyázó emberekkel. Az emberi élet mindenkit megillető lehetőségével. Az a dolgunk, hogy gyorsítsuk az időt. Hogy minél gyorsabban visszatérjünk a történelem főutcájára. Készülünk”.