Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,54 Ft
Euró
395,53 Ft
Font
468,78 Ft
Bitcoin
61,673 $

Japánban is megjelent a majomhimlő

Japánban hétfőn számoltak be az első megerősített megbetegedésről, a helyi jelentések szerint pedig az első beteg egy 30-as éveiben járó férfi, aki korábban járt külföldön.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Japánban hétfőn bejelentették az első megerősített majomhimlős esetet, a CNA értesülései szerint pedig egy 30-as éveiben járó férfi az első japán fertőzött, aki nem sokkal korábban külföldre utazott.

Yuriko Koike tokiói kormányzó újságíróknak elmondta, a 30-as éveiben járó férfi az első majomhimlővel fertőzött japán állampolgár az országban, aki nemrég tért vissza európai utazásáról, jelenleg pedig egy tokiói kórházban kezelik. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A hivatalos bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy a japán kormány összehívott egy speciális munkacsoportot, melynek célja, hogy információkat gyűjtsön a majomhimlőről, s felkészítse a kórházakat a betegek fogadására és vizsgálatára.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a WHO szombaton globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a majomhimlő-járvány kitörését, ami a legmagasabb fokú riasztás, melyet kiadhat az Egészségügyi Világszervezet.

A majomhimlő már 74 országban jelent meg, s több mint 16 800 embert fertőzött meg az amerikai CDC július 22-én közzétett jelentése szerint. Habár a betegség már régóta endémiás a közép-afrikai országokban, május eleje óta fokozatosan elterjedt Nyugat-Európában is.

Az eddigi legátfogóbb, a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban közzétett, 16 országban, összesen 528 ember bevonásával készült tanulmány eredményei szerint az esetek 95 százalékában szexuális úton terjedt a fertőzés az érintettek között.

Hiperszonikus rakétát lőhetett ki Észak-Korea

Egyre több információ jelenik meg az észak-koreai rakétakilövésről, amit szerdán hajtott végre Észak-Korea.