Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Oroszország sorra blokkolja a közösségi média platformokat Ukrajnában

A Google mellett a Facebook, Twitter, Youtube és több népszerű felület is célkeresztbe került.

Fotó: Elisall / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

A RIA Novosztyi és a TASS július 23-i közleménye szerint az orosz erők lelassították a Google keresőmotorját Herszon és Zaporizzsja megyék megszállt részein, valamint blokkolták a Facebookot, Twittert és Youtube-ot.

A megszállók indoklása szerint a szolgáltatók blokkolják a „megbízható információkat és a régió életének helyreállítását”, mindeközben pedig „erőszakra szólítanak fel” – írta a The New Voice of Ukraine. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az orosz hatóságok bejelentették, hogy a Google-t is blokkolják, amennyiben a keresőportál vezetősége „nem tér észhez”, és „továbbra is támogatja a dezinformációs politikát, az erőszakpropagandát, valamint a felszabadított területek lakosainak dehumanizálását”.

Kyrylo Stremousov, az oroszok által a kormány élére kinevezett vezető elmondta, kérésére Herszon megyében már le van tiltva a Google-hoz való hozzáférés, és ugyanez történt a Youtube és Viber esetén is.

Stremousov azzal indokolta a lépést, hogy „az ukrán hatóságok és amerikai felügyelőik az információs terrorizmus elemeiként, rosszindulatú információhalmazként használták fel ezeket a közösségi hálózatokat”.

Július elején a Youtube, az Instagram és a Viber is letiltásra került Herszon megyében, a hivatalos indoklás szerint ugyanis a tevékenységük „a térség helyzetének destabilizálását célozta meg”. Az oroszbarát vezetők hét elején Donyeck és Luhanszk megyék megszállt területein is blokkolták a Google-t.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.