Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,48 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
56,274 $

Budapestet is elérte a vihar, egyre több a kár országszerte

Viharkárokról számoltak be az északi megyékben és Budapesten, de hatalmas lehűlésről továbbra sem beszélhetünk.

...svg content...Fotó/Illusztráció: Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint kidőlt fák, eltorlaszolt utak, leszakadt villany- és távközlési vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, főként az ország két északi megyéjében, Nógrádban és Komárom-Esztergomban, továbbá a fővárosban, az országon végigvonuló vihar okozta károk felszámolásához.

A közleményben hozzáteszik, az esti órákig Nógrádban, Komárom-Esztergom megyében és Budapesten több mint százötven esethez riasztották az egységeket. A fővárosban több forgalmas útvonalra is fa dőlt, Zuglóban az Erzsébet királyné útján, a II. kerületben pedig a Szilágyi Erzsébet fasorban. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

Kőbányán a Vörösdinka utcában egy autóra zuhant, míg Békásmegyeren egy Víziorgona utcai társasház elé dőlt ki egy hatalmas fa. Vácon a kerékpárutat torlaszolta el két kidőlt fa. Nógrádban főként Szécsényből és Salgótarjánból érkeztek bejelentések.

Szécsényben a Fő úton villanyvezetékre dőlt egy fa, a Liget úton pedig egy lovarda tetőszerkezete sérült meg a viharban. Salgótarjánban, a Kaszinó soron a viharos erejű szél egy kéményt és egy társasház tetejét is megrongálta. Komáromban főként Oroszlányt érintette a vihar, ahol a kidőlt fák sok épületben és járműben okoztak kárt.

A borsodi területeken a 3-as és a 37-es főutakon jelentett komolyabb gondot a hatalmas erejű szél, amely egyebek között Kiskinizsnél és Bodrogkeresztúrnál is fákat döntött ki, eltorlaszolva az utat.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.