Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Eddig csaknem 22 ezer diáknak biztosított lehetőséget a Nyári diákmunka program

Tíz év alatt 264 ezer fiatalt támogattak a program segítségével.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Már közel 22 ezer fiatal dolgozik a Nyári diákmunka program támogatásával – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton a Facebook-oldalán.

A kereken ötezer megkötött szerződés alapján 21 753 középiskolás vagy egyetemista jut munkatapasztalathoz és szünidei pénzkeresethez – írták.

Kifejtették: a Nyári diákmunka program bértámogatással ösztönzi a nappali tagozaton tanuló 16-25 évesek elhelyezkedését a vakáció idejére. A fiatalok július elseje óta állhatnak munkába önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban vagy a turizmus-vendéglátásban.

A gyakorlati tapasztalat megkönnyíti a diákok számára az iskolaéveik utáni munkába állást. A résztvevők idén minden eddiginél több költőpénzt gyűjthetnek a program jóvoltából, hiszen a 25 év alattiaknak 2022-től munkabérük után nem kell személyi jövedelemadót fizetniük – mutatott rá a TIM.

Hozzátették, a foglalkoztatók a szabadságolások miatt kieső átmeneti vagy az érintett szektorokra jellemző általánosabb munkaerőhiányt pótolhatják a fiatalok alkalmazásával. „Az idegenforgalmi főszezonban és a tömeges mezőgazdasági munkák idején a vállalkozásoknál bőven elkelnek a szorgos kezek” – fogalmaztak.

A tizedik évében járó Nyári diákmunka programmal mintegy 27 milliárd forint összértékben 264 ezer fiatalt támogatott már a kormány. A kezdeményezés idén is rendkívül népszerű, ezért a Technológiai és Ipari Minisztérium másfélszeresére, közel 3 milliárd forintra emelte meg az eredeti keretet – áll a közleményben.

MTI

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.