Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Akár 40 fok is lehet ma, szinte mindenhova figyelmeztetést adtak ki kánikula miatt

Az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, de ezt később kedd éjfélig meghosszabbította.

Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Szombaton tetőzik a kánikula – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében. Az előrejelzés szerint néhol 40 Celsius-fok felett alakulhat a maximumhőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, de ezt később kedd éjfélig meghosszabbította. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az országos tisztifőorvos és az Országos Meteorológia Szolgálat hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Ahogy az országos tisztifőorvos, úgy a meteorológiai szolgálat is három fokozatot rendelhet el, de utóbbi az egyes megyékre adja ki figyelmeztetését.

A meteorológiai szolgálat szombatra az ország valamennyi területére adott ki figyelmeztetést. Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyében harmadfokú, a többi megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A veszélyjelzésben azt írták: a nyugati és az északi tájak kivételével több helyen alakul 30 fok körül a napi átlaghőmérséklet. A csúcsértékek általában 36 és 41 fok között várhatók, de az Észak-Dunántúlon néhol „csak” 32-35 fok valószínű. Késő estére 27-32 fokra mérséklődik a meleg.

Mint írták: délután a Dunántúl nyugati és északi területein a megerősödő szél és a helyenkénti záporok, zivatarok estére némileg „már csökkenthetik a hőstresszt”.

Kitértek arra is, hogy szombaton  – „jelentős bizonytalanság mellett” – a déli óráktól egy érkező hidegfronton, majd délután a front mögött is zivatarok alakulhatnak ki főként az Alpokalján, Észak-Dunántúlon, Pest megye északi felén, illetve az Északi-középhegység térségében. Ezekhez a zivatarokhoz általában viharos széllökés, jégeső, illetve lokálisan intenzív csapadékhullás társulhat, de délután a Dunántúl nyugati területein egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. A késő esti órákban is – mint fogalmaztak – „instabil maradhat a légkör”.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

(MTI)

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.