Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
454,32 Ft
Bitcoin
64,329 $

Pazar reakciót adott a Kutyapárt a keddi törvényhozási dömpingre

Rendkívül aktív napja volt ma az országgyűlési képviselőknek, ugyanis több törvényt és még egy alkotmánymódosítást is elfogadtak.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tõle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetõje. MTI/Mónus Márton
Belpolitika

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A keddi nap folyamán fogadták el egyebek mellett azt is, hogy az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választásokat egy napon fogják tartani. A Fidesz indoklása szerint ezt költségcsökkentés miatt tették, a kritikusok szerint az ellenzék lehetőségeit akarták tovább szűkíteni.

Kedden szavazták meg azt a törvényt is, amelynek értelmében visszajön a vármegye és a főispán kifejezés is, amely amellett, hogy még a Fidesz-KDNP szavazóinak körében sem népszerű, több milliárd forintos plusz költséget keletkeztet a közigazgatásnak. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Kedden fogadták el a vagyonnyilatkozati rendszert átalakító törvényt is, amely bevezeti az Európai Parlament által alkalmazott rendszert. A Fidesz ezt azzal magyarázta, hogy ez az európai standard, ám ezt a különböző jogvédő szervezetek rendkívül sokat kritizálták, hogy szinte semmi nem derül ki ezekből a vagyonnyilatkozatokból és ezt nem is volt kötelező átemelni az uniós jogból.

Elfogadtak továbbá egy kormányhatározatot, amelyet egyebek mellett Kövér László és Kocsis Máté alkotott meg, amely lényegében „felhatalmazza” a kormányt, hogy képviselje a Fidesz-KDNP álláspontját az Európai Unió jövőjéről.

Ennek jogi kötőereje nincs, viszont politikai deklarációnak tekinthető a kormány jövőbeli, unióval kapcsolatos kommunikációját illetően. A Fidesz-KDNP többek között megszüntetné az Európai Parlamentet, kivenné az uniós alapszerződésekből a további integrációra való törekvést, viszont létrehozna közös európai hadsereget.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig kapott is az alkalmon, hogy ezt az egymással látszólag ellentétes döntést – a vagyonnyilatkozatot és a kormányhatározatot – kifigurázza, ezt pedig egy egyszerű, ámde erős posztban tették meg:

„A nap, amikor a magyar parlament elfogadja az Európai Parlament megszüntetésére vonatkozó indítványt, egyúttal bevezeti az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét”

Fontos megjegyezni, hogy a Fidesz-KDNP politikusainak álláspontját az Európai Unióról mérhetetlen kisebbségben van, ugyanis valamennyi tagállam az erősebb integráció felé húz és hallani sem akarnak az Európai Parlament, mint fontos demokratikus intézmény feloszlatásáról.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.