Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Megindult az ukrán búza Románia felé

Onnan pedig a világ többi részére is jut belőle.

Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Jelentős, mintegy 2,7 millió tonna ukrán gabona haladt át Románián az elmúlt időszakban, ami a jelenlegi exportmennyiség csaknem fele – mondta Bogdan Aurescu román külügyminiszter az EU külügyi tanácsülésén.

A román diplomáciai vezető továbbra is országa támogatásáról biztosította Ukrajnát, kiemelte továbbá, hogy az Európai Unió teljes hozzájárulására szükség van anyagi, humanitárius, katonai és gazdasági téren is. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Aurescu szót ejtett arról is, hogy Romániában is egyre inkább érezhető az orosz propaganda jelenléte, melynek jelenleg az az egyik fő narratívája, hogy az Ukrajnának adott támogatásokat miért nem inkább a román népre fordítják.

A külügyminiszter ugyanakkor leszögezte, hogy rendkívül fontos az EU egysége Ukrajna támogatásában, hiszen kudarc esetén nem csupán Románia, de egész Európa, illetve az euroatlanti térség is komoly veszélyek elé néz.

Aurescu Ukrajna mellett Moldovát is említette, egy Bukarest által szervezett támogatói konferencián csaknem 632 millió euróval segítették az országot, melyből 432 millió euró vissza nem térítendő támogatás – írta meg a napi.hu.