Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Putyin: lehetetlen elzárni Oroszországot a világ többi részétől

Az orosz elnöknek meggyőződése, hogy a szankciókkal sem lehet elzárni Oroszországot a világ többi részétől.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kijelentette, hogy szerinte a nyugati szankciók nem elegendőek arra, hogy „visszaforgassák az idő kerekét Oroszországban”. Az orosz elnök valószínűleg azon kijelentésekre utalt, melyek szerint a nyugati szankciók negatív hatásai idővel begyűrűznek, s akár évtizedekkel visszavethetik az orosz gazdaságot a fejlődésben.

Putyin hétfői, a kormánytagokhoz intézett beszédében sérelmezte, hogy amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, „szankciók sorozatával sújtják”, melyek célja, hogy elszigeteljék a világgazdaságtól, e szankciók pedig megfosztották attól az országot, hogy hozzáférjen olyan termékekhez, mint a félvezetők, a repülőgép-alkatrészek, vagy a kereskedelmi elektronikai cikkek. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Az orosz elnök ezt követően pedig azt sérelmezte, hogy a Nyugat által bevezetett szankciók miatt Oroszország nem tud beszerezni „külföldi hi-tech termékeket”, mondván, „szándékosan teszik ezt Oroszország ellen”. Putyin nem tévedett, korábban ugyanis Ursula von der Leyen úgy fogalmazott:

„Azt látjuk, hogy a szankciók egyre keményebbek, és egyre jobban felőrölik az orosz gazdaságot. Ha megnézzük a különböző ágazatokat, látni lehet, hogy lassan, de biztosan romlanak”.

Beszédét pedig azzal a beismeréssel zárta az orosz elnök, hogy „nyilvánvaló, hogy ez egy hatalmas kihívás Oroszország számára”, de „nem fogják feladni”, és ahogy „egyes jóakaróik jósolják”, nem fognak évtizedekkel korábbi szintekre visszatérni – írja a Guardian.

Habár Putyinnak meggyőződése, hogy a nyugati szankciók nincsenek negatív hatással az orosz gazdaságra, május közepén arról beszélt az orosz közlekedésügyi miniszter, Vitalij Szaveljev, hogy a nyugati szankciók „szó szerint elpusztítottak minden logisztikát” Oroszországban, szintén májusban pedig kiderült, hogy a Gazprom 4 hónap alatt csaknem 2,5 százalékkal, 175,4 milliárd köbméterre mérsékelte gázkitermelését az előző év azonos időszakához képest, átlagos napi exportja pedig csak áprilisban 21,6 százalékkal csökkent márciushoz viszonyítva.

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.