Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Egyre nagyobb bajban a Netflix, a konkurenciákhoz pártolnak át az előfizetők

A vállalat előrejelzései szerint 20 százalékos csökkenést hozott 2022 második negyedéve. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Kult

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Áprilisban arról számolt be a Netflix, hogy 2022 első negyedévében előfizetőket vesztett, erre pedig egy több mint egy évtizede nem volt példa. A CNN úgy tudja, hogy 71 százalékot estek vissza, ezért több száz alkalmazottat kellett elbocsátaniuk. 

A második negyedévre sem lettek jobbak a kilátások, sőt, azt jósolta a szolgáltató, hogy további 2 millió embert vesztettek el. A vállalat előrejelzése szerint a második negyedéves eredménye részvényenként 3 dollár lesz, ami 20 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest – írja az Index Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

A Netflix a második negyedév veszteségeinek okai közé sorolja a kemény versenyt, a fiókmegosztás kedvezőtlen hatását, a gyenge gazdaságot, a több évtizedes inflációt, az orosz-ukrán konfliktust és a koronavírust is. 

Az év eddigi adatai szerint a Netflix részvényei 71 százalékot estek vissza, miután kemény konkurenciával kell szembenéznie, ugyanis ott van a Disney+, az HBO Max, a Comcast Peacock, a Paramount+ és az Apple TV+ is. 

A Netflix legközelebbi versenytársa, a Disney erős tartalmi portfóliót mutatott fel, ráadásul olcsóbban is kínálja a csomagjait, és folyamatosan terjeszkednek a nemzetközi piacon is. A Disney+-nak 2022. április 2-án 137,7 millió előfizetője volt, szemben a 2021. április 2-i 103,6 millióval.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.