Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

A németek nem szeretnének télen megfagyni, de nem engednek harcból

Nem csak az a céljuk, hogy Oroszországot megbüntessék, a klímavédelemre is gondolnak. 

Fotó: Olaf Scholz német kancellár a Német Iparszövetség (BDI) évenkénti tanácskozásán, az ipar napján beszél Berlinben 2022. június 21-én. MTI/EPA/Clemens Bilan
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az erőművek újraindítása csak átmeneti időszakra szól, hogy így biztosítsuk az energiaforrásokat a tél végéig, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy szembeszálljunk a klímaválsággal – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár.

A kancellár elmondta a véleményét annak kapcsán, hogy az orosz gázszállítások leálltak, és mivel bizonytalan helyzetbe került az energiaellátás, újra kellett indítani tizenhat, már korábban leállított olaj- és széntüzelésű erőművet. 

Miután a németek teljesen elzárkóztak az orosz energiahordozóktól, még további  tizenegynek pedig a tél végéig meghosszabbították a működési engedélyét. Scholz szerint a helyzet „keserű”, de nem végleges.   

Nem felejtette el kihangsúlyozni, hogy Németország hiába küszködik energiaválsággal, akkor sem engednek az előre kitűzött célokból, és továbbra is el akarják érni, hogy 2045-re egyike legyenek azon országoknak, amelyek elérték a zéró kibocsátást. 

„Németország a legsikeresebb iparosodott országok közé tartozik, ez azonban azt jelenti, hogy rengeteg szén-dioxidot bocsátunk ki. Épp ezért kell még több erőfeszítést tennünk a klímavédelem érdekében” – idézi Olaf Scholzot az Index az MTI alapján. 

Ezen javaslatok közé sorolta azt az intézkedést is, amely  a megújuló energia széles körű elterjedését segítené elő, s amelyet a parlament nemrégiben fogadott el.

Scholz és Robert Habeck alkancellár, Németország gazdasági és klímavédelmi minisztere azonban elutasított három német atomerőmű üzemelési idejének meghosszabbítását, amelyek a télen lejárnak, szerintük ugyanis ez nem elégítené ki az ország energiaszükségleteit.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.