Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,34 Ft
Euró
386,41 Ft
Font
451,19 Ft
Bitcoin
66,912 $

Kövér László is megszólalt Japán korábbi elnöke tragédiáját követően

Orbán Viktorhoz hasonlóan Kövér László is részvétét nyilvánította ki Abe Sinzó halála miatt.

...svg content...Fotó: Gyászolók az Abe Sindzó volt japán kormányfő emlékére elhelyezett virágok előtt a közép-japáni Narában 2022. július 9-én. Abe Sindzót előző nap a Liberális Demokrata Párt választási kampányrendezvényén lőtték le Narában. MTI/AP/Kyodo News
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Részvétét nyilvánította Kövér László, az Országgyűlés elnöke Abe Sindzó volt japán miniszterelnök meggyilkolása miatt.

A házelnök Hoszoda Hirojukinak, a japán képviselőház elnökének küldött, az MTI-hez vasárnap eljuttatott levelében azt írta, mély megrendüléssel értesült arról, hogy „aljas merénylet következtében” életét vesztette Abe Sindzó, az ország volt miniszterelnöke. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

Emlékeztetett arra, hogy Japánban tett 2016-os hivatalos látogatásán találkozott Abe Sindzóval, akiben nagyszerű, hosszú távú gondolkodású politikust ismert meg. Hangsúlyozta, hogy Abe Sindzó a leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnökként mindent megtett országa felemelkedéséért.

„Halálával Japán egy kiemelkedő politikusát, Magyarország egy megértő jó barátját vesztette el” – írta Kövér László, az Országgyűlés nevében is részvétét nyilvánítva. Abe Sindzót pénteken egy választási gyűlésen lőtték le.

(MTI)

Négy megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, heves zivatarok várhatók

A heves zivatarokat villámlás, de akár jégeső is kísérheti.

Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

A rendőrség tájékoztatója szerint már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán, miután nincs reális esélye annak, hogy ennyi idő u tán bárkit is élve találjanak meg az eltűntek közül.