Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Egyre veszélyesebbek az illegális bevándorlók, Magyarország reagál a helyzetre

Kiváló határvédőink vannak, akik azonban folyamatos nyomás alatt állnak az egyre agresszívebb és veszélyesebb illegális bevándorlók miatt.

...svg content...Fotó: A Magyar Honvédség 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred ejtőernyős katonája gyakorló ugrást hajt végre a hajdúszoboszlói repülőtéren 2022. május 11-én. A katonák az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-17 típusú helikopteréből hajtották végre az ugrásokat 500-3000 méteres magasságból. A Magyar Honvédség egyetlen felderítő alakulatának ejtőernyősei ugrásaikkal az április végén gyakorlat közben balesetet szenvedett, ezen a napon elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmesterre is emlékeztek. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – mondta Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is – mondta Menczer Tamás, majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak.

Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak – emlékeztetett az államtitkár.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk – mondta Menczer Tamás.

(MTI)

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.