Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Katar nem enged a törvényeiből: nem lehet sört inni a vébé-meccseken

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. 

Fotó: Twenty20
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A katari labdarúgó-világbajnokság stadionjainak lelátói alkoholmentesek lesznek, a sörárusítás az arénákon kívül csak egyes mérkőzések előtt és után engedélyezett – közölte egy, a labdarúgó-torna terveit ismerő forrás.

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, ami különleges kihívások elé állítja a szervezőket. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

„A stadionoknál a terveket még véglegesítik, de a jelenlegi megbeszélések szerint a szurkolóknak engedélyezik a sör fogyasztását érkezéskor és a stadion elhagyásakor, de a mérkőzés alatt és a stadionon belül nem szolgálnak fel sört” – közölte a forrás a Reutersszel

Egy június 2-án kelt, a Reuters által látott dokumentum ad első ízben betekintést abba, hogy a szervezők hogyan tervezik kezelni a becslések szerint 1,2 millió futballszurkoló igényeit, akik közül sokan megszokták, hogy a meccsnapokon korlátlanul söröznek.

A labdarúgás és az alkohol viszonya régóta kényes, és a 2014-es világbajnokság előtt Brazília a FIFA nyomására feloldotta az alkoholtilalmat a stadionokban.

Az idei torna alkoholfogyasztása azóta kérdéses, hogy az Öböl menti arab állam 2010-ben elnyerte a rendezés jogát. Bár Katar nem olyan „száraz” állam, mint a szomszédos Szaúd-Arábia, az alkoholfogyasztás nyilvános helyeken illegális.

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.