Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Döntött a bíróság Sepp Blatter és Michel Platini ügyében

Bár a bíróság szerint történtek jogtalanságok, mégsem találták bűnösnek a két vezetőt. 

...svg content...Fotó: Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi francia elnöke (k) érkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci Bellinzona város bíróságára 2022. június 8-án. A 66 éves Platinit a 2022-es világbajnokság rendezése körüli ügyek miatt vádolják korrupcióval. A volt elnököt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA korrupciós botrányában való érintettsége miatt 2015-ben nyolc évre eltiltották a futballügyektõl. MTI/EPA/Keystone/Alessandro Crinari
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Sepp Blattert és Michel Platinit felmentette a svájci bíróság a csalás vádja alól. Az egykor a labdarúgás legbefolyásosabb személyiségei közé tartozó két férfit felmentették egy 2011-ben illegálisan szervezett kétmillió svájci frankos kifizetés vádja alól.

Platini akkoriban az Uefa elnöke és a Fifa alelnöke volt, és azt várták, hogy Blatter utódja lesz a világ labdarúgását irányító szervezet, a Fifa elnöki posztján. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A Platini számára Blatter első elnöki ciklusában, 1998 és 2002 között nyújtott tanácsadói szolgáltatásokért fizetett összeget Blatter 2011 januárjában engedélyezte, de végül mindkét férfi karrierje véget ért.

A svájci ügyészek azt mondták a bellinzonai bíróságnak, hogy „jogalap nélkül történt”, és „jogtalanul gazdagította Platinit”, de a perükben eljáró bíró ártatlannak találta őket. Platini most visszakapja a 2 millió svájci frankot.

A Fifa etikai bizottsága eltiltotta őket a labdarúgástól és eltávolította tisztségükből, Blatter és Platini pedig sikertelenül vitte ügyüket a Fifa fellebbviteli bizottságához, majd később külön fellebbezéssel a sportdöntőbírósághoz.

Platini ezt követően ígéretet tett arra, hogy üldözni fogja azokat a meg nem nevezett „bűnösöket”, akik az ellene folyó eljáráshoz vezettek.

„Számítsanak rám, újra találkozni fogunk. Mert nem adom fel, és végig fogom járni az igazság keresését” – idézi a The Guardian.  

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.