Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Az ezer forintos órabér már viccnek is rossz, szükség esetén a feketemunkát is bevállalnák a diákok

A „szükség esete” pedig gyakrabban áll fenn, mint gondolnánk.

...svg content...Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. közös felmérése világos képet fest a diákok fizetési igényeiről, mely kapcsán kijelenthető, hogy a többség (51,6%) az 1500-2000 forintos órabért találja reálisnak.

16 százalékuk még ennél is magasabbat tartana normálisnak, 28,7 százalékuk viszont kevesebbel is beérné. Ami azonban ennél is lényegesebb szempont, hogy hányan lennének olyanok, akik a magasabb órabérért a feketézést is bevállalnák. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Ezt is megkérdezték ugyanis a fiataloktól – számolt be róla a napi.hu -, a válaszadók 48,8%-a pedig hajlandó is lenne feketén dolgozni, 27,9%-uk viszont inkább a részben bejelentett munkát választanák. A diákok 75,8%-a irodai munkát keres, de fesztiválon és hostessként is sokan dolgoznának, az építőipari munkák viszont csak 16,8%-uknak vonzó.

A felmérésből az is egyértelműen kiderült, hogy a diákok nem feltétlenül szívjóságból vállalnának munkát, az önkénteskedést csupán 2,8%-uk jelölte, 9,2%-uk pedig diák- és önkéntes munkát egyaránt végeznének. A válaszolók 77%-a a diákmunkát választotta.

Szintén erős egyetértés mutatkozik abban, hogy mire költenék a megkeresett pénzt, 48%-uk a lakhatásra fordítaná, míg 45,1% a szórakozást választotta első helyen, utána jön minden más, azaz az elektronikai eszközök, jogosítvány, majd a többi „úri huncutság”.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.