Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,65 Ft
Euró
386,61 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
65,315 $

Kamu lehetett az erdélyi levélszavazatok ügye: a sajtó számára rendezték meg

Bár a nyomozás még zajlik, a Maros megyei ügyészségnek már vannak feltételezései. 

...svg content...Fotó: Leadja az április 3-i magyarországi országgyûlési választások levélszavazatát egy nõ a szabadkai magyar fõkonzulátuson 2022. március 30-án. Levélszavazásra a magyarországi lakcímmel nem rendelkezõ magyar állampolgárok jogosultak. MTI/Molnár Edvárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az erdélyi Krónika a Népszava információira hivatkozva azt írja, hogy még zajlik a nyomozás a Marosvásárhely melletti Jedd település határában található illegális szeméttelepen kidobott, részben megégetett levélszavazatok ügyében, de a Maros megyei ügyészség feltételezése szerint a sajtó számára megrendezett színjátékról van szó.

Mircea Galina szóvivő megerősítette a sajtó információit, miszerint tizenhárom kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó.  Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Elmondta, hogy az eddigi vizsgálatok nem hoztak eredményt, ugyanis a helyszínen nincsenek térfigyelő kamerák, a részben megégetett, tönkretett papírok rendkívül szennyezettek voltak, ujjlenyomatokat sem találtak rajtuk.

A maradványok már Bukarestben vannak biokriminalisztikai vizsgálaton. 

Mircea Galina elmondása szerint a szavazólapok és borítékok Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Hozzátette, hogy úgy vélik, nem érvényes szavazatokról van szó, az azonosító adatok is hiányosak. 

Feltételezik, hogy a levélcsomagokat a postaládákból szedték ki, kitöltötték, majd megsemmisítették, üres, kidobott borítékokat gyűjtöttek össze – az egészet a sajtó számára rendezték meg.

A szóvivő elmondta, hogy ki áll a történtek mögött, ki vagy kik voltak a rendezők, arra talán a biokriminalisztikai vizsgálat segít választ adni. 

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.