Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Nem csak hétfőn, de kedden is Orbán Viktor volt a téma a Washington Postnál

Úgy tűnik, az amerikai szerkesztőségben nem tudnak betelni a magyar kormányfővel. 

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. július 1-jén. MTI/Fischer Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hétfői vezércikkében Orbán Viktorral foglalkozott a Washington Post, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel hasonlította össze a Függetlenségi Napján. 

„Nagyon sok amerikai intett búcsút az ország alapértékeinek és külföldön keres magának új ideált, de ha már ez így van, akkor nem Magyarországot, hanem Ukrajnát kellene modellnek tekinteni” – foglaltak állást Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Aztán leírták, hogy az Egyesült Államoknak folytatni kell a demokráciaexportot, amellyel már számos országot döntöttek romba: „Itt az idő, hogy az Amerika ismét példát mutasson a világnak mindabból, ami igaz és nemes az emberek számára. Hogy több hittel és kevesebb félelemmel éljen együtt. Azzal a megingathatatlan meggyőződéssel, ami még a legnagyobb akadályokat is elsöpri a társadalomban és azt tanítja: valóban fivérek és nővérek vagyunk”.

Viszont kedden sem pihentek, újabb vezércikk, újabb Orbán Viktor:  „Az illiberális demokráciát építő Orbán Viktor lábai elé borulva Magyarországon rendezte meg gyűlését a hagyományosan amerikai CPAC-et” – idézi a Mandiner. A Washington Post úgy jellemzi Orbánt, mint „az emberekből a legrosszabbat előhozó zsarnok”-ot.

A lap szerzője úgy véli, hogy „kormánya elnyomta a sajtót, melegágya a korrupciónak és aláásta a jogállamiságot otthon és az Unióban”.  

„Népszerűsége ellenére a kérdés az, hogy mi történik az ilyen rezsimmel, ha kiszavazzák a hatalomból. Csöndesen, tartással, törvényesen távozik, vagy minden eszközt felhasználva a hatalomban marad?” – teszi fel a szerző a kérdést. 

Aki aztán hozzáteszi: a konferencia résztvevői még jobb, előrehaladottabb példaképet találtak volna Putyinban.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.