Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Lukasenka gyors választ ígér, ha megtámadják Fehéroroszországot

Meglehetősen feszültté vált a helyzet Ukrajna és Fehéroroszország között az elmúlt napokban, amely Lukasenka retorikájában is megmutatkozott.

...svg content...Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (j) egy fiatal nõvel táncol egy fiatalok számára rendezett újévi bálon Minszkben 2020. december 29-én, a koronavírus-járvány idején. MTI/Belta pool/EPA/Maxim Guchek
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A belorusz elnök elrendelte az ország fegyveres erőinek, hogy amennyiben támadás éri az országot, a hadsereg azonnal a döntéshozóközpontokra csapjon le – idézte a Belta. Aljakszandr Lukasenka egyértelműen fogalmazott:

Szeretném figyelmeztetni a keményvonalasokat és elmondanám konkrétan, hogy kevesebb mint egy hónapja parancsba adtam a fegyveres erőknek, hogy célozzák meg a döntéshozóközpontjaitokat a fővárosokban” Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

„Ha a terveitek szerint csapást merészeltek Homelre, vagy a Mozir olajfinomítóra, talán a Brestben vagy Lunyinecben található repülőtérre, akkor a válasz azonnali lesz. Egyetlen másodperc kell! Nem csak arról beszélek, amiről az orosz elnökkel tárgyaltunk nemrégiben [atomfegyverekről – szerk.]”

Már régóta készülök erre. Emlékezzetek, megmondtam már: Polonyez, rakéták és így tovább. Teljes mértékben ezeknek a rakétáknak a hatótávjában vagytok. Nem fog érdekelni, hogy ki ül az irodákban vagy palotákban. Határozottan fogunk válaszolni!”

Lukasenka elmondta, hogy ezzel nem kardcsörgetést akar demonstrálni, hanem egyszerűen figyelmeztetni kíván mindenkit, hogy gondolkodjanak el. Mint hangsúlyozta, elnökként az a feladata, hogy megvédje az országát.

Lukasenka hozzátette: nem akarunk senkit megijeszteni, mi nem akarjuk a Suwalki-folyosót, meg ilyeneket. Nincs szükség arra, hogy zsaroljatok minket, ne érjetek hozzánk és nem fogunk bántani titeket.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.

Óriási híreket kaptak Szoboszlaiék a meccsük előtt

A Manchester City egyértelműen gödörbe került, jól bizonyítja mindezt az is, hogy két meccs óta nyeretetlenek.