Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,43 Ft
Euró
396,19 Ft
Font
469,36 Ft
Bitcoin
61,443 $

Moszkva szerint a NATO-t önző érdekek vezérlik, és újabb fegyverkezési versenyre készül

A NATO-csúcstalálkozón elfogadott dokumentum, amelyben Oroszországot a legjelentősebb fenyegetésnek nevezték, tíz évre meghatározza a szövetség ütemtervét.

...svg content...Fotó: Mehaniq / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Alekszandr Grushko orosz külügyminiszter-helyettes pénteken a Valdai vitafórum platformján tartott megbeszélésen hangsúlyozta, nem indokolták objektív biztonsági érdekek a NATO azon döntését, hogy Oroszországot fenyegetővé nyilvánítsák; szerinte a valóságban a szövetséget egyáltalán nem érdekli egy szilárd biztonsági rendszer létrehozása, ugyanis mindig saját önző érdekeit helyezi előtérbe.

„A NATO teljes hadereje ezekhez a mércékhez lesz igazítva. A NATO fegyverkezési versenybe kezd” Soron kívül Varga Barnabás már Magyarországon van

– mondta Grushko.

Hozzátette, a kollektív biztonság szilárd rendszerének megteremtése lehetetlen Oroszország nélkül, és még inkább „Oroszországgal szemben” – olvasható a TASS cikkében.

A június 28. és 30. között tartott madridi NATO-csúcstalálkozón a résztvevők új Stratégiai Koncepciót fogadtak el, amely tíz évre meghatározza a szövetség ütemtervét.

A dokumentumban Oroszországot a „legjelentősebb fenyegetésnek” nevezték, de a NATO történetében először Kínát is megemlítették, amelyet nem tekintenek ugyan közvetlen katonai ellenfélnek, de rendszerszintű kihívásnak és versenytársnak minősítettek.

Hivatalos: nem lesz új választás Budapesten, Karácsony Gergely marad a főpolgármester

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere.