Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

Két orosz olimpiai bajnok női kézilabdázó is távozott hazai klubcsapatától és külföldre igazolt

Ennek pedig az az oka, hogy az orosz-ukrán háború miatt orosz csapatok nem indulhatnak semmilyen megmérettetésen, az érintett sportolók azonban szeretnék folytatni pályafutásukat Putyin háborújától függetlenül is.

...svg content...Anna Vjahirjeva, az orosz Rosztov Don játékosa dob kapura a gyõri Cornelia Nycke Groot (b) és Yvette Broch között a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Gyõri Audi ETO KC - Rosztov Don mérkõzésen Gyõrben 2016. november 19-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Két orosz olimpiai bajnok női kézilabdázó, Anna Vjahirjeva és Darja Dmitrijeva is távozott hazai klubcsapatától és külföldre igazolt.

Lépésüket az magyarázza, hogy az ukrajnai háború miatt az orosz klubcsapatok, így a Rosztov-Don és a CSZKA Moszkva sem indulhat az európai kupaporondon. Mindkét játékos csapatváltása leginkább az FTC-t érinti, mivel a pénteki Bajnokok Ligája-sorsolás szerint a Magyar Kupa-győztes fővárosiak csoportjába került mindkét együttes, ahová az orosz sztárok átigazoltak. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Közülük az irányító Dmitrijeva, az orosz válogatott egyik játékmestere a CSZKA Moszkvától a szlovén Krim Mercator Ljubljanához, a jobbátlövő Vjahirjeva pedig a Rosztov-Donból a norvég Vipers Kristiansandhoz szerződött.

A 26 éves Dmitrijeva 2016-ban olimpiai bajnok, tavaly ezüstérmes volt, emellett négyszeres orosz bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes.

A szintén 2016-os olimpiai bajnok és tokiói ezüstérmes Vjahirjeva 27 éves, korábban a Zvezda Zvenyigorodban és az Asztrahanocskában kézilabdázott, 2016 óta volt a Rosztov-Don játékosa. Hazája bajnokságát ötször nyerte meg, játszott BL-döntőt és van egy világbajnoki bronzérme is.

(MTI)

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.

Nagyon megy az Arsenalnak, ezekkel a gólokkal nyertek a Southampton ellen (videó)

Míg a Manchester United hosszú évek óta keresi a megfelelő edzőt Sir Alex Ferguson helyére, addig az Arsenal egyértelműen rátalált Arsene Wenger méltó utódjára.