Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Este néhol előfordulhatnak záporok, zivatarok, de holnap tovább folytatódik a perzselő hőség

Csütörtökön akár a 39 fokot is elérheti a hőmérséklet.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel, azonban a Dunántúl nyugati részein erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott az esti, késő esti órákban záporok, zivatarok is kialakulhatnak, a nyugati határvidéken akár hevesebb zivatarok sem zárhatók ki.

A délkeleti szél szerda estétől fokozatosan mérséklődik, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között várható. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Időjárási helyzet Európában: Nyugat-Európában egy nagykiterjedésű ciklon okoz változékony, enyhe időjárást, ezzel szemben Skandináviától keletre egy anticiklon található. A két légköri képződmény közös áramlási rendszerében dél felől az átlagostól jóval melegebb levegő áramlik Európa középső és északi részeire, amely a magasabb földrajzi szélességeken is érezteti hatását, Norvégia északi fjordjain 32 fokos csúcsértéket is mértek.

A kontinens középső területein leginkább helyi hatások, valamint meleg-nedves szállítószalag dominál, melyek hatására záporok, zivatarok alakulnak ki, az Alpokban rendszerbe szerveződött heves zivatarok is kialakultak, ott néhol jelentős mennyiségű csapadék zúdult le.

A Kárpát-medencében is helyi hatások érvényesülnek, de közel helyezkedik el hozzánk a labilisabb és nedvesebb levegő is, ami miatt a Dunántúlon nagyobb eséllyel alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok. Mindeközben dél felől továbbra is forró levegő érkezik.

MTI