Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

12-szer vette elő a német képviselő Orbánt és Magyarországot 1 óra alatt, de utána sem állt le

A német zöldpárti képviselő tweetjeiben Varga Judit is előkerült. 

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Mandiner ránézett a német zöldpárti EP-képviselő, Daniel Freund Twitter oldalára, aki amúgy is ismert arról, hogy előszeretettel kritizálja Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnököt is. 

Történt mindez kedden délután 6 órakor. A lap így kommentálta az eseményt: „Sztahanov, ha élne, de beájulna!”

Azt látták ugyanis, hogy Freund mindössze 1 óra alatt összesen tizenkétszer írt olyan tweetet, amelyben Magyarország szóba került – ezek között foglalkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is. 

Fotó Twitter
Fotó Twitter

De még azt is megemlegette, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter átrendezte a szobáját, hogy az EU-zászló legyen kint a magyar helyett – de csak annyi történt, hogy más perspektívából készült a fotó, és egyébként Varga másik fotóján is látszik a miniszter feje fölött a magyar zászló vöröse.

Fotó Twitter

 Majd később azt is megosztotta, hogy a Mandiner megírta, hogy talán még rekordot is döntött, de utána sem hagyta abba, hogy Magyarországgal foglalkozzon. 

Fotó Twitter

„Ha Orbán túl messzire megy, Európa nélküle megy” – írja arról, hogy Magyarország nem támogatja a globális minimumadóra vonatkozó terveket. 

„A Tanács most vizsgálja a Magyarország nélküli minimumadó lehetőségeit. Orbán vétói nem csak Európát lassítják. Végső soron még jobban elszigetelik Magyarországot” – teszi hozzá.  

Fotó Twitter

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.