Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

USA újabb lépéseket tesz az orosz fenyegetés miatt, további két rombolót küldenek Európába

Az amerikai elnök kedden bejelentette, az Egyesült Államok két új rombolót küld a spanyolországi Rota haditengerészeti állomásra.

Fotó: Az amerikai haditengerészet által 2017. május 25-én közreadott kép a Dewey amerikai hadihajóról a dél-kínai-tengeren 2017. május 6-án. A térségbe vezényelt Carl Vinson repülőgép-hordozó kötelékébe tartozó Dewey romboló 12 mérföldnél közelebb hajózott egy olyan mesterséges szigethez, amelyet Kína épített egy olyan zátonyon, amelyet több ország is magának követel a Dél-kínai-tengeren. (MTI/EPA/Amerikai haditengerészet)
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Joe Biden kedden bejelentette, hogy az USA újabb lépéseket tesz az orosz fenyegetés miatt, s megosztotta, hogy az Egyesült Államok két új rombolót küld a spanyolországi Rota haditengerészeti állomásra.

A Pedro Sánchez spanyol miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Biden úgy fogalmazott: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Ahogy a háború kitörése előtt is mondtam, ha Putyin megtámadja Ukrajnát, az Egyesült Államok megerősíti erőit Európában, és reagál az új európai biztonsági környezet valóságára. Az új kötelezettségvállalások együttesen a szövetségesek egységének és eltökéltségének, valamint a NATO 360 fokos megközelítésének lenyűgöző demonstrációját jelentik majd biztonságunk érdekében.”

E lépésre pedig akkor került sor, amikor mindenki tűkön ülve várja, hogy az Egyesült Államok milyen bejelentéseket tesz az e heti, madridi NATO-csúcson, miután Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem titkolt célja, hogy fellépjen az „egyre súlyosabb orosz fenyegetés ellen” – írja a CNN.

Sullivan az Air Force One fedélzetén jelentette ki, hogy:

„A csúcstalálkozó végére erősebb, hatékonyabb, harci szempontból is hitelesebb, ütőképesebb és határozottabb erőviszonyokat fogunk látni, melyek figyelembe veszik az egyre súlyosabb orosz fenyegetést”.

Az e heti NATO-csúcson várhatóan igen komoly döntéseket fognak hozni, többek között a finanszírozás kapcsán, de nagy valószínűséggel konkrét célokban is meg fognak állapodni a tagok. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg megerősítette, hogy a NATO a hidegháború óta nem látott mértékben növeli a készültségben lévő erők számát, egészen pontosan pedig a jelenlegi 40 ezerről 300 ezer főre növelik a harci készültségben lévő erők számát.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.