Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Franciaország: arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy csökkentsék az energiafogyasztást

Az energiaszolgáltatók szerint „azonnali, kollektív cselekvésre” van szükség, emellett „minden gesztus számít”.

Fotó: Twenty20
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az közzétett nyilatkozat szerint az Oroszország és Európa közötti szankcióháború miatt a francia lakosságnak „azonnal” csökkentenie kell a felhasznált energia mennyiségét, ugyanis az idén nyáron hozott intézkedések lehetővé teszik, hogy jobban felkészüljenek a következő télre.

Az energiaszolgáltatók közleménye alapján rendkívül fontos, hogy megőrizzék a gáztartalékokat, emellett az orosz import csökkenésével olyan hiány alakult ki, amely az állampolgárok életkörülményeit rontja, ha nem sikerül pótolni az ellátást. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

Ezáltal mielőbbi cselekvésre szólítottak fel, hogy minden egyes fogyasztó és cég változtasson a jelenlegi magatartásán, valamint korlátozza az energia-, villany-, gáz- és kőolajtermékek fogyasztását, amely mindannyiuk közös érdekét szolgálja.

A Breitbart beszámolójából kiderül, miszerint a három francia energiaipari vállalat vezetője által kiadott nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy „azonnali, kollektív cselekvésre” van szükség, emellett „minden gesztus számít”.