Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,17 Ft
Euró
385,36 Ft
Font
448,44 Ft
Bitcoin
61,747 $

Klórgázrobbanás a jordániai kikötőben: legalább 12-en meghaltak, több mint 250-en megsérültek (videó)

Egy daruról lezuhant tartályból mérgező gáz szabadult fel, amely végzett 12 emberrel, és megsebesített több mint 250-et. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Közel-Kelet

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A jordániai hatóságok közölték, hogy klórgázrobbanás végzett 12 emberrel, és több mint 250-en megsérültek, amikor egy daruról lezuhant egy tartály Akaba kikötőjében – írja a South China Morning Post

Az állami tulajdonú Al-Mamlaka televízió felvételei azt mutatták, hogy a nagy palack, amely állítólag mintegy 30 tonna gázt tartalmazott, lezuhant egy kikötött hajó darujáról. A robbanás olyan erejű volt, hogy egy teherautó elgurult a dokkban.  Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

A hatóságok megosztották, hogy mostanra a halálos áldozatok száma 12-re emelkedett, a sérültek száma 260-ra tehető, közöttük jordániaiak és külföldiek is vannak. A sérültek csaknem felét kórházakban kezelik. 

A válságstáb összeült, a közeli területeket kiürítették, és a lakosokat felszólították, hogy maradjanak a házakban, miközben a katasztrófavédelem 500 méteres kordont állított fel az incidens helyszíne körül. Akaba déli strandját, a Vörös-tenger üdülőövezetét is evakuálták. 

Az Akaba régió kikötői hatóságának helyettes vezetője az Al-Mamlaka-nak elmondta, hogy „egy mérgező anyagot tartalmazó konténert biztosító vaskötél elszakadt”, ez vezetett a lezuhanáshoz és a szivárgáshoz.

Az ország környezetvédelmi minisztere azt mondta, hogy a szivárgás valószínűleg nem terjedt át a szomszédos Izraelre, megjegyezve, hogy északi szél fúj. A miniszterelnök a belügyminiszterrel és más miniszterekkel tartott megbeszélést, ahol elrendelte, hogy indítsanak vizsgálatot az okok megállapítására. 

Izrael részvétét fejezte ki és a segítségét ajánlotta fel.

„Amint azt már elmondtuk jordániai barátainknak, az izraeli védelmi erő készen áll arra, hogy bármilyen erőfeszítést megtegyen, bármilyen szükséges eszközzel segítsen” – mondta Benny Gantz védelmi miniszter.

Jordánia akabai kikötője az ország egyetlen tengeri terminálja, és jelentős részben játszik szerepet az ország exportjában és importjában. 

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.