Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Jön a nagy hőség, mindenki nagyon figyeljen oda

Ez már távolról sem játék, emiatt mindenki legyen kellően óvatos, ráadásul jövő héten már közel 40°C-ot is elérheti a levegő maximum hőmérséklete.

Fotó: Unsplash/Sugarman Joe
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hőség veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az esti órákban még helyenként, elsősorban az alföldi és az északi területeken, előfordulhat zivatar, amelyhez felhőszakadás, jégeső,  viharos szélrohamok társulhatnak. A „zivatartevékenység” az este során fokozatosan megszűnik.

Vasárnap az ország döntő részén a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 Celsius-fokot, az Alföld délkeleti részein pedig akár a 27 fokot is. Napközben a délkeleti, keleti határrészen esetleg egy-egy zivatar előfordulhat. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

A hőség veszélye miatt Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Vasárnap a minimumok általában 15 és 20 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny részeken 13, 14 fok is lehet. A maximumok 31 és 36 fok között várhatók. A következő napokban tovább fokozódik a hőség.

A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek és többfelé a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet. Emiatt az országos tiszti főorvos hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

(MTI)

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.