Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,833 $

Alkotmányba foglalná Franciaország az abortuszhoz való jogot

Az Egyesült Államokban kikerült a szövetségi állam hatásköréből az abortusz kérdése, Franciaországban viszont alkotmányos joggá tennék az abortuszhoz való jogot. 

Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Washington Post arról számolt be, hogy Emmanuel Macron francia elnök párttársainak egy csoportja javaslatot nyújtana be, hogy az abortuszhoz való jogot beleillesszék az ország alkotmányába – írja a 24.hu

Egy törvény már született az abortuszhoz való jogról 1975-ben az országban, de Marie-Pierre Rixain, a Mozgásban a Köztársaság párt képviselője azt mondta, hogy „amennyiben ez bekerülne a francia alkotmányba, az megerősítené az abortuszhoz való jogot a jövő generációi számára”.  Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Hozzátette, hogy „ami máshol történt, az nem történhet meg Franciaországban”. 

A törvényjavaslat tartalmazna egy olyan rendelkezést, amely „lehetetlenné tenné, hogy bárkit megfosszanak a terhesség önkéntes megszakításának jogától”.

Aurore Berge, a Macron-párti frakció vezetője kijelentette a Nemzetgyűlésben, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntése az abortuszjog visszavonásáról „katasztrófa a nők számára szerte a világon”.

A döntésre Macron elnök is reagált, aki szolidaritását fejezte ki az amerikai nőkkel, és úgy fogalmazott, hogy „az abortusz minden nő alapvető joga. Meg kell védeni.”

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.