Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,42 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
451,64 Ft
Bitcoin
66,579 $

Magyarország is segít Afganisztánnak, Szijjártó gyorssegélyt jelentett be

Az összesen 4 millió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba.

...svg content...Fotó: Házromok között károsultak a kelet-afganisztáni Paktika tartományban fekvõ faluban, Gajanban 2022. június 23-án, miután az elõzõ nap 6,1-es erõsségû földrengés volt a térségben. Több mint ezer ember életét vesztette, mintegy ezerötszáz megsérült. MTI/AP/Ebrahim Norúzi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország 2 millió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további 2 millió forinttal csatlakozik az akcióhoz – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton hivatalos Facebook-oldalán.

„Most helyben kell segíteni és gyorsan” – írta bejegyzésében a tárcavezető. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Szijjártó Péter posztjában felidézte, hogy az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint 1000 ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét.

„A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps Programon keresztül 2 millió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további 2 millió forinttal csatlakozik” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter hozzátette: az összesen 4 millió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba, hiszen most kulcskérdés, hogy az életfeltételek mielőbbi helyreállításával gyorsan és helyben tudjunk segíteni az ország lakosain.

(MTI)

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.