Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,486 $

Érdemes felkészülni a parlagfű elleni védekezésre

Az NNK figyelmeztetett, mindenképp időben készüljünk fel a parlagfű okozta allergiás tünetekre.

A Baranya Megyei Kormányhivatal szakembere parlagfû virágbimbóját mutatja Bicsérd közelében 2020. július 22-én. A földterületek tulajdonosainak egész évben folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanukon megakadályozzák a parlagfû virágbimbójának kialakulását. A parlagfû irtása a szennyezett területek terméskiesése és az allergiások miatt is fontos. MTI/Sóki Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos oldalán hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy még időben készüljenek fel a parlagfű pollenszórására. A sokaknak szénanáthát okozó pázsitfűfélék pollenszórása az évnek ezen szakaszában általában jelentősen csökken és fokozatosan felváltja a nyári gyomok időszaka.

Azonban az elmúlt hetekben lehullott csapadéknak köszönhetően a pázsit még sok helyen zöldell, a pázsitfűpollen koncentrációja országosan még közepes vagy magas szintet ér el, melynek hatására továbbra is allergiás tünetek jelentkeznek. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Az elhanyagolt zöldfelületeken jelentős a pollent szóró növényállomány, így ebben az időszakban kaszálással, fűnyírással, gyomírtással hozzájárulhatunk a fűpollen mennyiségének csökkentéséhez.

A kaszálásnál, fűnyírásnál ügyeljünk arra, hogy a vágás 3-4 cm-re a föld felett történjen, mert ez elpusztíthatja a már növekvő parlagfüvet, viszont a gyepet nem károsítja.

Az esőzések miatt jelentős parlagfű zöldtömeg van kialakulóban. Ezúton is felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy hatályos jogszabály értelmében az ingatlan területén egész évben kötelesek megakadályozni a parlagfű virágzását, így csökkentve a pollenterhelést és meggátolva a növényeket a szaporodásban.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.