Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

6,1 erősségű földrengés volt Afganisztánban, legalább 255-en meghaltak

Házak semmisültek meg, több tucatnyi ember rekedt a romok alatt. 

Fotó: Hóval borított épületek és utak Kabulban 2022. január 6-án. MTI/EPA
Közel-Kelet

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az afganisztáni hatóságok közölték, hogy legalább 255 ember meghalt a délkelet-afganisztáni 6,1-es erősségű földrengés következtében. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés Khoszt városától mintegy 44 kilométerre, az ország pakisztáni határához közel történt. 

Az afganisztáni Bakhtar állami hírügynökség jelentése szerint legalább 255 ember vesztette életét. Főigazgatója, Abdul Wahid Rayan a Twitteren azt írta, hogy Paktika tartományban 90 ház semmisült meg, és több tucatnyi ember rekedt a romok alatt. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

„Súlyos földrengés rázta meg Paktika tartomány négy körzetét, amely több száz honfitársunk halálát és sérülését okozta, és több tucat házat rombolt le” – közölte Bilal Karimi, a tálib kormány helyettes szóvivője.

A tálibok segítséget kértek különböző segélyszervezetektől, hogy azonnal küldjenek csapatokat a helyszínre, hogy megakadályozzák a további katasztrófát. 

A rengéseket mintegy 500 kilométeres körzetben közel 119 millió ember érezte Pakisztánban, Afganisztánban és Indiában – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

Az EMSC honlapján és a Twitter-felhasználók által közzétett szemtanúk beszámolói szerint a rengések az afgán fővárosig, Kabulig, valamint a pakisztáni Iszlámábádig terjedtek.

Pakisztánból nem érkezett jelentés károkról vagy áldozatokról – írja a Sky News

Szívtájékon szúrta osztálytársát a hatodikos kislány Bőnyben

Friss információk láttak napvilágot a meghökkentő esetről.

Kína újabb missziót indít a Hold sötét oldalára

Kína az elkövetkező napokban egy robotűrhajót küld a Hold túlsó oldalára, hogy előkészítse az utat az első kínai legénységi leszállás és a Hold déli pólusán felállított bázis előtt.