Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
357,51 Ft
Euró
386,38 Ft
Font
453,56 Ft
Bitcoin
67,379 $

Benzinárstop: vannak olyan kutak, ahol már napközben sem volt minden üzemanyag

Erősen sokkszerű folyamatok zajlanak le a globális és regionális üzemanyag-piacon, amelynek Magyarországon is érezhető hatása van.

...svg content...Egy dolgozó leemeli a töltõpisztolyt a tankolás elõtt egy OMV töltõállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Míg a globális piacon részben a háború miatt az egekbe szöktek az olaj- és üzemanyagárak, addig a regionális piac két baleset is nehezítette az üzemanyag-ellátást: az OMV schwechati finomítójában történt baleset és a MOL százhalombattai finomítójában történt tűzeset.

A schwechati finomító miatt még az is felmerült, hogy az OMV ideiglenesen nem fog szállítani Magyarországra és Szlovákiába üzemanyagot, az viszont súlyos hiányokhoz vezetett volna. Erre végül nem került sor a stratégiai tartalékok rendelkezésre bocsátása miatt. Soron kívül Kiderült, mekkora költséggel dolgoznak Magyar Péterék a Tisza Párttal a rendezvényeken

A százhalombattai finomítóba történt tűzeset pedig a MOL napi működését zavarta meg elég erősen, az RTL Híradó beszámolója szerint 40 százalékkal csökkent időlegesen az olajfinomítás a létfontosságú üzemben.

A MOL a híradónak elárulta, hogy előreláthatólag jövő héten már újra tud indulni a termelés, arra viszont nem válaszoltak pontosan, mennyire fogja ez az ellátást nehezíteni. Annyit viszont megjegyeztek, hogy nyáron a mezőgazdaság és a turizmus miatt akár 30-40 százalékkal nőhet az üzemanyag-fogyasztás.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Mivel a benzinárstop óta jelentősen csökkent a Magyarország területére behozott és ott értékesített üzemanyag mértéke, ezért ez további nyomást helyez az ellátásra – MOL azonban állítja, minden forgatókönyvre fel vannak készülve.

Gulyás Gergely is erről beszélt a pénteki kormányinfón, hogy nem lehet arról beszélni, hogy hiány alakulna ki Magyarországon üzemanyagból, adott esetben akkor a stratégiai tartalékhoz nyúlnak. Szombaton azonban az RTL beszámolója szerint voltak olyan OMV-kutak, ahol már napközben sem lehetett bizonyos üzemanyagokból kapni.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője a csatornával közölte, hogy a mezőgazdasági munkák megindulásával látható jelenleg egy felvásárlási hullám, ezért egyre több kút esetében kell arra számítani, hogy korlátozásokkal találkozunk és nem sikerül megtankolni rögtön az első benzinkúton az autónkat.

Trump azt állítja, a kedvéért Putyin hazaengedi az orosz börtönben lévő amerikai újságírót

Az ismét elnöki székért pályázó Trump nagy ígéretet tett a közelgő választások előtt.