Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,67 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
60,998 $

Petíció indult az ELTE Tanítóképző ellen az új kurzusuk miatt

A Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO petíciója már közel harmincezer aláírásnál tart. 

Fotó: Twenty20
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Közel 30 ezer aláíró támogatta a Védett Társadalom Alapítvány által kezdeményezett, a genderérzékenyítés leállítását követelő petíciót, amellyel szót kívánnak emelni az ELTE új genderkurzusa ellen, amelyen az alapítvány megítélése szerint a pedagógusokat akarják befolyásolni az lmbtq-lobbi érdekeinek megfelelően – írja a Mandiner.

Előzményként született egy cikksorozat a VDTA Blogon Szekeres Éva és Katalin tollából, akik kilenc íráson keresztül mutatják be a kurzus visszásságát, és a folyamatot, hogyan akarják az ELTE oktatót lebontani a hagyományos ember- és családképet. Az írás teljes egészében tapasztalatokra épül, ugyanis korábban ők is részt vettek a képzésen.  Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

A Védett Társadalom Alapítvány most arra hívja fel a figyelmet: a kurzus célja a gyermekvédelmi törvény megkerülése, azaz, ha a lobbi nem érzékenyítheti közvetlenül a gyerekeket, átformálja a velük kapcsolatba kerülő pedagógusok gondolkodását. Ráadásul teszik mindezt adófizetői pénzből. 

A „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című online tanfolyamon szó esik arról, hogy a gyerekeket hagyni kell szabadon kísérletezni a különböző nemi megjelenésmódokkal, miközben a genderideológia fogalomkészletét teszi általánossá a kurzust végzők szóhasználatában.

A Mandiner hozzáteszi, hogy radikális genderideológiára építenek, hangsúlyozzák például azt, hogy „a nemi identitás nem értelmezhető olyan rögzített és átjárhatatlan kategóriákkal”, mint a férfi és nő, és már gyermekkorban felszámolnák a nemi sztereotípiákat. A kurzuson szó esik arról is, 9 éves(!) korban már ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy önkielégítést végezzenek és fedezzék fel a szexuális örömöt.

Földi-Kovács Andrea, az alapítvány kurátora kiemeli, hogy a genderideológia komoly fenyegetést jelent a gyerekekre nézve, ezért fontos, hogy ahova még nem gyűrűzött be ez az eszme, oda nem is szabad hagyni.  A televíziós újságíró szerint a lobbi nyomulása tény, nem pedig álprobléma, esetleg riogatás.

Nem tudjuk elfogadni, hogy kifejezetten a lobbi érdekeit szolgáló kurzussal formálják át a magyar pedagógusok gondolkodását, azokét az emberekét, akik utána gyermekeinkkel foglalkoznak” – jelentette ki Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója a Mandinernek. 

A keresztény értékvédő elmondta, hogy úgy látja, a pedagógustársadalom átformálásával megindulhat a teljes magyar társadalom átformálásának kísérlete, holott egyértelmű, hogy a túlnyomó többség nemet mond a genderlobbi tevékenységére és célkitűzésére. A petíció azért fontos, hogy minél több ember kifejezhesse a véleményét a kérdésben. 

A CitizenGO kampányigazgatója rámutat arra is, a genderideológiát közvetítő kurzus olyan projektből valósul meg, amelyre az ELTE közel negyedmilliárd forintot kapott az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFI) a Nemzeti kiválósági program keretében. Kiemelik, hogy ráadásul ezt a pénzt kifejezetten a gyermekek védelmére kapta az intézmény. 

„Problémásnak tartjuk, hogy az NKFI Alap támogatásával az Alaptörvénnyel és a gyermekek védelmével szembemenő, tudománytalan és a genderideológia által motivált, téves és a gyermekekre nézve káros információkat közvetítő kurzus valósulhatott meg” – tette hozzá Schittl Eszter.

A Mandiner problémásnak tartja, hogy a liberális sajtó egyáltalán nem számolt be a cikkük megjelenéséig a petícióról, de még az egyetem sem hajlandó reagálni, pedig már közel két hete próbálták elérni őket. 

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.

Magyar Péter szerint a legnagyobb fiával „nem állnak egy politikai táborban”

Ettől függetlenül azt gondolja, pár év múlva megtalálhatják a közös hangot a fiával, illetve neki is elmondta, hogy mindent, amit most a politikában tesz, azt érte is teszi.

Orbán Viktor halat fogott (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb aktív programon vett részt, hamar sikerült halat fognia az egyik közeli horgászterületen.