Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,07 Ft
Euró
384,24 Ft
Font
450,91 Ft
Bitcoin
68,842 $

Hányást és hasmenést okozó baktérium miatt hív vissza egy terméket az ALDI

2023. 04. 15.-ös fogyaszthatósági idejű zöldséges tofuról van szó.

...svg content...Illusztráció. Forrás: @anutr via Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nyomán pénteken az MTI.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyaszthatósági idejú, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A forgalmazó tájékoztatása szerint a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – írta a Nébih.

A Nébih tájékoztatása szerint a Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik.

Az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek, burgonyasaláta, zöldségleves, húsgombóc, rizs és mások. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak – írták.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.