Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,220 $

Országszerte kialakulhatnak zivatarok, de továbbra is marad a 30 fok körüli hőmérséklet

Mindeközben az Ibériai-félszigeten tombol a hőség.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig: csütörtökön az ország nagy részén napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az északnyugat felől érkező hidegfront hatására előbb a Dunántúlon, este a középső tájakon, majd éjjel keleten is átmenetileg megnövekszik a felhőzet.

Estig a Dunántúl északi és nyugati tájain több helyen záporok, zivatarok valószínűek, heves zivatarok kialakulására is van esély. Este a középső, éjjel a keleti országrészben fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. Napközben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amely pénteken nagy területen megerősödik. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 29 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában: a kontinens nagyobb részén anticiklonális hatások érvényesülnek, általában sokat süt a nap és száraz az idő. Kelet-Európa felett egy frontrendszer húzódik, hatására arrafelé több helyen fordul elő zápor, zivatar.

Ezen kívül Írországot és Portugáliát is egy-egy hidegfront közelített meg, amelyek miatt lokális záporok, zivatarok kialakultak az említett tájakon. Fokozódott a hőség az Ibériai-félszigeten, ahol több állomáson is 40 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, de Franciaországban is nagy területen éri el a csúcsérték a 35 fokot.

Az Északi-tenger környezetében kialakuló ciklon hidegfrontja a szárazföld belseje fölé halad és csütörtökön eléri a Kárpát-medencét is, de péntekre csak kissé mérséklődik a meleg.

MTI

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.